#HelpSirizHelpen

Dit is Evy. Ze zit nog op school. Net als haar vriend. Hoewel Evy dol is op haar vriend, waren ze natuurlijk niet met kinderen bezig. En toch werden ze zwanger, onbedoeld. Dat leverde flinke paniek op. Haar vriend vertrok en Evy werd overvallen door de zware keuze waar ze nu alleen voor stond. Ze had altijd heel stoer geroepen dat ze nooit een kind zou willen als ze jong was. Maar nu ze zwanger was, voelde dat toch echt ineens heel anders. Hier wilde ze echt heel goed over nadenken, dit was niet zomaar iets.

 

Evy besloot te googelen. Zo vond ze Siriz. De eerste chat was ze heel onzeker, maar we konden haar geruststellen; ze hoefde zich niet te schamen. Dit overkomt immers veel meer mensen dan je denkt. Evy koos toen voor een keuzegesprek bij onze hulppost. Daar zetten we samen met haar de mogelijkheden en gevolgen van haar keuze op een rij. Hoe zou haar leven eruitzien met kind? En hoe als ze voor abortus zou kiezen? Samen keken we naar haar toekomst. Evy kon alle vragen stellen die bij haar leefden. Dat hielp haar ook om het thuis beter te kunnen vertellen.

 

Siriz keek met Evy mee wat de gevolgen voor school zouden zijn en welke opties er voor doorleren zijn als ze moeder zou worden. Siriz heeft professionele hulpverleners die psychosociale hulp bieden. We vertelden haar niet wat ze moest doen, maar hielpen Evy met informatie, tips en een luisterend oor om zelfstandig haar beslissingen te kunnen nemen.

 

Uiteindelijk heeft Evy besloten dat ze te jong is en haar situatie te onstabiel om het kindje nu te kunnen geven wat het verdient. Siriz respecteert haar keuze en helpt haar verder in de tijd die komen gaat. Want een beslissing voor abortus of om afstand te doen van een kind, heeft enorm veel impact op degenen die het overkomt. Ook dan is Siriz er. Want Siriz laat je niet alleen. ­­­­­­­­

 

Evy moest op jonge leeftijd heel snel volwassen worden. Dat heeft haar gevormd. Door de hulp die ze kreeg voelde ze zich begrepen en gesterkt. Ze kijkt ze nu met vertrouwen naar de toekomst.

Jouw bijdrage maakt een groot verschil

De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage help je Siriz helpen en kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen zoals Ella&VinceEvy, Isabel en Kyra & Jesse. Lees ook hun verhaal en word donateur.
We zijn blij met elke donatie, hoe groot of klein dan ook. Wil je weten waarom hulp nodig is en hoe Siriz helpt? Klik dan hier.

Dankjewel dat je om hen geeft!

Jouw privacy is ontzettend belangrijk. Lees hier hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan: privacyverklaring