Geef om HaAr

Evy zat nog op school toen ze ontdekte dat ze zwanger was.
Ze was 16 en alleen.

 

“Ik zat in mijn laatste jaar op school, net als mijn vriend. We waren echt gek op elkaar, maar kinderen wilden we natuurlijk nog niet. Toen ik zwanger bleek, was er vooral paniek. Bij ons allebei. Mijn vriend flipte. Hij kon het totaal niet aan en vond weglopen van mij en van de situatie de beste keus. Lekker makkelijk, …. ík kon dat niet. Ik had een baby in mijn buik! Ik wist dat ik een keuze moest maken. Dat ik daar nu alleen voor stond, vond ik heftig.

niet zomaar iets

Ik had altijd heel stoer geroepen dat ik nooit een kind zou willen als ik jong was. Maar nu ik zwanger was, voelde dat ineens anders. Ik weet niet wat dat is, misschien verandert er een stofje in je hoofd ofzo, waardoor je gaat twijfelen. Ik wilde hier heel goed over nadenken, want dit was niet zomaar iets.

anoniem

Ik had geen idee hoe ik hiermee om moest gaan. Er spookte zoveel door mijn hoofd. Ik kon niet echt helder denken. Daarom chatte ik met Siriz. Gelukkig kon dat anoniem, want ik schaamde me. Siriz stelde me gerust en zei dat ze me konden helpen wanneer ik dat nodig had. Dat was zo fijn… dan voel je je begrepen en weet je dat je er niet alleen voor staat.

mijn beslissing

Daarna ging ik naar de hulppost van Siriz. Daar had ik een keuzegesprek en kon ik samen Marlies van Siriz de mogelijkheden en gevolgen van mijn opties op een rijtje zetten. We gingen diep in over hoe mijn leven eruit zou zien met kind en hoe als ik voor abortus zou kiezen. Siriz vertelde me niet wat ik moest doen, maar met alle informatie die ik kreeg, kon ik zelf mijn beslissing nemen.

ineens volwassen

Ik vond dat ik te jong was om een kindje te kunnen geven wat het verdient. Mijn situatie is veel te onstabiel. Dat is niet goed voor een kind, maar ook niet voor mijzelf. Mijn zwangerschap was echt geen roze wolk. Ik moest ineens volwassen worden, alsof mijn jeugd gewoon stopte. Dit was de allerzwaarste beslissing van mijn leven, maar ik weet dat het zo goed is.”

 

Siriz respecteert Evy’s keuze en we blijven haar helpen. Want een beslissing voor abortus of om afstand te doen van een kind, heeft enorm veel impact op degene die het overkomt. Ook dan laat Siriz je niet alleen.

#HelpSirizHelpen

De professionele van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen zoals Ella&VinceEvy, Isabel en Kyra & Jesse. Lees ook hun verhaal en word donateur.
Wil je weten waarom hulp nodig is en hoe Siriz helpt? Klik dan hier.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk. Lees hier hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan: privacyverklaring