Geef om hen

De zwangerschap van Kyra en Jesse was niet gepland.
Ze kenden elkaar pas 5 maanden.

 

“We hadden het niet over kinderen. Zo ver waren we nog lang niet. We kenden elkaar pas net en woonden niet samen. We waren nog druk met elkaar ontdekken en verliefd zijn. Toen de test positief was, keken we elkaar vol ongeloof aan. Hoe kon dit nou gebeuren? We waren toch zo voorzichtig geweest?

duizend vragen

Er kwamen duizend vragen op ons af. Wat betekende dit? Voor onze relatie, voor onze toekomst? Hoe kunnen we ouders worden als we niet eens weten of we voor altijd bij elkaar passen? We maakten ons druk over de reacties van onze familie. Maar ook over waar we konden wonen en hoe we dat gingen betalen.

in één klap alles anders

Deze zwangerschap heeft ons hele leven in één klap veranderd. Van onbezorgd verliefd werden we van de ene op de andere dag enorm serieus. Onze gesprekken werden anders en gingen alleen maar over wel of niet een baby. We zaten in een achtbaan van emoties en merkten dat we er samen niet zo goed uit kwamen. We voelden wel dat we eigenlijk allebei voor het kindje wilden gaan, maar hoe dat moest, daar hadden we veel twijfels over.

onzekere situatie

We hadden al een besluit genomen toen we bij Siriz terecht kwamen. Toch hadden we hulp nodig. Onze financiële situatie was heel onzeker en we hadden geen geschikte woonruimte voor ons samen met een baby. Siriz weet daar veel van en hielp ons om contact te leggen met onze gemeente over onze woonproblemen. Ook regelden ze samen met ons een budgetcoach zodat we onze financiën op orde konden krijgen. En ze hielpen met goede zwangerschapsbegeleiding in onze stad.”

 

Kyra is nu ruim 7 maanden zwanger. De grootste onrust is verdwenen, alles valt langzaam op z’n plek. Nog even en dan vormen zij en Jesse een gezin. Dat wordt weer een spannende fase. Ze kunnen altijd bij Siriz terecht met hun vragen. We blijven met hen meedenken.

#helpsirizhelpen

De professionele hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen zoals Kyra & Jesse, Ella&Vince, Evy en Isabel. Lees ook hun verhaal en word donateur.
Wil je weten waarom hulp nodig is en hoe Siriz helpt? Klik dan hier.

Jouw privacy is ontzettend belangrijk. Lees hier hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan: privacyverklaring