#HelpSirizHelpen

Dit is Isabel. Isabel was 21 en na de zomervakantie zou ze naar het laatste jaar van de Pabo gaan. In februari zou haar eindstage beginnen, waarna ze zou afstuderen. Ze had het goed voor elkaar … totdat ze twee streepjes zag op haar zwangerschapstest: positief. Ze was zwanger. Isabel had nooit gedacht dat dat háár zou overkomen. Weg toekomst, dacht ze. En toch wist Isabel één ding zeker; ze wilde het kindje houden. Ze had alleen geen idee hoe. Haar ouders wonen ver weg en een studentenhuis is geen plek om een kind op te voeden.

 

Toen besloot ze op zoek te gaan naar hulp. Online vond ze Siriz. Via de chat kwam Isabel in contact met onze maatschappelijk werker. Isabel had geen keuzegesprek nodig; ze wist al heel duidelijk dat ze het kindje wilde houden. Maar ze zat vol vragen over hoe zij haar kindje een goede toekomst kon geven. Daarom hielp Siriz haar met praktische zaken zoals inzicht in haar financiële mogelijkheden en we stelden samen met haar een toekomstplan op.

 

De begeleiding betekende veel voor haar. Er was een luisterend oor als ze er doorheen zat en ze kreeg de moed om nieuwe stappen te zetten, ook als deze moeilijk waren. Voor Isabel voelde het echt als teamwork. Het gaf haar het gevoel dat ze het niet alleen hoefde te doen. Zo kreeg ze het vertrouwen dat ze het zelf kon.

 

Ze ontdekte tot hoeveel ze in staat was. Isabel vond een plek om te wonen en maakte haar opleiding af. Ze haalde een 8 voor haar scriptie en deed haar eindstage na haar zwangerschapsverlof. Daarna vond ze werk en gaat nu zelfs een nieuwe opleiding doen. Ze is superblij met haar zoontje. Hij is al vier en gaat naar school. Het belangrijkste is dat Isabel nu gelukkig is. Met haar leven, haar zoon en haar keuze. Dat is waarom we doen wat we doen. Gratis. Onvoorwaardelijk. Altijd. Want de juiste hulp kan iemands leven een hele mooie wending geven.

Jouw bijdrage maakt een groot verschil

De professionele en specialistische hulp van Siriz is gratis, maar kost veel geld. Met jouw bijdrage help je Siriz helpen en kun je veel betekenen voor jonge vrouwen, partners en kinderen zoals Isabel, Ella&Vince, Evy en Kyra & Jesse. Lees ook hun verhaal en word donateur.
We zijn blij met elke donatie, hoe groot of klein dan ook. Wil je weten waarom hulp nodig is en hoe Siriz helpt? Klik dan hier.

Dankjewel dat je om hen geeft!

Jouw privacy is ontzettend belangrijk. Lees hier hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan: privacyverklaring